Eleiko Skivstång

Tyngdlyftning med en Eleiko skivstång.
Bildkälla: Korean Culture and Information Service (Korean Olympic Committee)

Har du läst lite på denna sidan har du nog sett att vi ofta premierar Eleiko. Enligt oss är en Eleiko skivstång den ultimata skivstången alla kategorier. Företaget Eleiko grundades i svenska Halmstad redan 1928 och tillverkade i början en mängd olika mekaniska och elektriska produkter. Allt från våffeljärn till återvinningsprodkter.

1957 föddes idén till en modern stång för tyngdlyftning. 1963 lanserades den första Eleiko skivstången. Eleikos skivstänger tog tyngdlyftningstävlingarna med storm, stången klarade en hel tävling utan att böjas! Sedan dess har Eleikos stänger varit synonymt med högsta kvalité inom gym och styrke-världen. Fler än 1000 världsrekord har slagits med en Eleiko stång.

Vad finns det för olika modeller?

Eleiko är världsledande inom tävlingsstänger. Därför har de flera modeller som är rena tävlingsstänger, både för styrkelyft och tyngdlyftning. Dessa är också allra dyrast och kanske inte det första en privatperson eller ett vanligt gym köper in. Men sen har de även “träningsstänger” som är en billigare variant av tävlingsstängerna. Men så länge du köper en Eleiko skivstång ska du veta att det är genuint hög kvalité i alla produkter. Med skillnaden att tävlingsstängerna är ytterligare en nivå högre.

Utöver tävlings och träningsstänger finns det några andra modeller. Till exempel Curlstång, teknikstång och allround modeller som fungerar bra till det mesta.

Eleiko skivstång topp 4

I tabellen nedanför har vi presenterat våra favoriter ur Eleikos sortiment.

Eleiko XF Bar, NxG
Eleiko xf skivstång
Mest Prisvärd!
En lite billigare Eleiko skivstång. Perfekt för privatpersoner som ändå inte har behov av de absoluta toppstängerna. Men du behöver inte oroa dig, det är samma stål som i Eleikos tävlingsstänger och kvalitén är på topp.
Längd: 220 cm
Vikt: 20 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Läs mer och köp på Atletbutiken eller CDON!
Eleiko Powerlifting Bar
Träningsstång från eleiko inom styrkelyft.
Bästa styrkelyftsstången!
Denna Eleiko stång är till för styrkelyft. De finns att köpa båda som träningstänger samt riktiga tävlingsstänger. PL är en förkortning för Powerlifting.
Längd: 220 cm
Vikt: 20 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Läs mer och köp på Atletbutiken, Sportgymbutiken eller CDON!

Eleiko Weightlifting
Träningsstång för tyngdlyftning.
Bästa tyngdlyftningsstången!
Eleikos stänger för tyngdlyftning finns i tränings och tävlingsvariationer samt i herr och dam variationer.
Längd: 220 cm
Totalvikt: 20 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Läs mer och köp på Atletbutiken, Sportgymbutiken eller CDON!
Eleiko Curl Bar
En Z stång i världsklass
Bästa curlstången!
Detta är en Eleiko curlstång för främst biceps och triceps träning. Den har 4 kvalitativa nållager för precision och lång livstid. Valet för dig som alltid vill ha det bästa.
Längd: 132 cm
Vikt: 12 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Läs mer och köp på Atletbutiken eller CDON!

Kolla även in sidan skivstångsset där det finns ett Eleiko set.