Power Rack

En speciell sorts skivstångsställning är ett Power Rack, även kallat för Power Cage. Här kommer vi gå igenom allt du behöver veta samt lista de bästa modellerna att köpa i Sverige enligt oss!

Vad är ett Power Rack?

Det är en skivstångsställning som är uppbyggd som en bur runt användaren. Det har 4 ben vilka är utrustade med dels hållare för skivstången, men även 2 säkerhetsstänger/spärrar. Om man kör tung bänkpress ensam är det risk att man fastnar under stången om man inte orkar den själv. Därför brukar man ha en träningskamrat som står bakom och passar. Har du där emot ett power rack och dess säkerhetsstänger kan man istället träna helt ensam, samtidigt som man tar i princip 0 % risk att skada sig. Det är inte bara vid bänkpress man kan träna säkrare utan även vid knäböj.

En Power Cage ger upphov till varierad träning!

Vidare kan man även använda sin power cage till att utforma nya övningar och underlätta befintliga. Till exempel kan militärpress, marklyft och shrugs bli enklare och mer varierade med en power cage.

Nästan alla power rack har även en dedikerad chinsstång överst på ställningen. Vissa har även dipshandtag eller i alla fall möjlighet att köpa till det. Vidare finns det modeller som har latsdrag och roddstationer, eller möjlighet att köpa till det.

Bästa Power Rack 2024!

Det finns ett ganska stort utbud av power racks på den svenska marknaden. Vi har gått genom alla de stora webbutikerna och valt ut de allra mest intressanta modellerna enligt oss. Kanske vill just du ha ett billigt powerrack, en toppmodell eller något mittemellan? Vi har bästa förslagen åt dig nedanför!

Master Fitness Power Rack XT12
Bästa Budgetval
Det bästa Power Rack!
Detta är ett riktigt bra rack till ett riktigt bra pris! Bästa valet för de allra flesta enligt oss.
LxBxH: 146 x 165 x 235 cm
Läs mer och köp på FitnessTemplet eller Sporttema!
Masterfit X-fit Cage
Billig power cage
Ett prisvärt och bra power rack för dig som tycker vissa modeller kostar för mycket.
LxBxH: 160 x 160 x 210 cm
Maxbelastning: 400 kg
Köp till bästa pris på Träningspartner!
Master GOLD
Bra modell från master
Ett gediget och prisvärt rack från Master med hög angiven maxbelastning. Det kommer räcka långt, både för oerfaren som veteran!
LxBxH: 137 x 120 x 216 cm
Maxbelastning: 600 kg
Köp på till bästa pris på Sportgymbutiken!
Abilica PowerRack 024
Bästa Power Rack!
Detta är en toppmodell från Abilica som kommer stå pall för alla test! Det är utrustat med både chins och dipsställning. Ett val för dig som vill ha högsta kvalité.
LxBxH: 153 x 159 x 216 cm
Maxbelastning: 400 kg
Läs mer och köp på Gymgrossisten, Träningspartner, Sportgymbutiken eller Sporttema!

Spana in utbudet själv

Vill du hellre kolla in alla power rack själv har vi länkarna till dig nedanför:

Klicka här för alla rack hos FitnessTemplet

Klicka här för alla rack hos Gymgrossisten

Klicka här för alla rack hos SportGymButiken

Klicka här för alla rack hos Träningspartner

Klicka här för alla rack hos Sporttema

Du behöver såklart skivstång och vikter också. Har du inte redan det kan vi tipsa om att köpa ett färdigt paket. Kolla in vår artikel som listar fakta och bra skivstångsset.