Skivstångsset

Ett smidigt och ofta ekonomiskt sätt att skaffa sig en skivstång och vikter är att köpa det i ett färdigt paket, ett så kallat skivstångsset. Ofta kan man spara ganska mycket pengar på detta sätt. Nackdelen är att du inte kan välja exakt vad för stång och vikter du vill ha. Men är du inte så kräsen är det som sagt ett bra och billigt alternativ.

Vad finns det för olika skivstångsset?

Ett grymt bra skivstångs-set

Det finns en uppsjö av olika kombinationer av skivstång + vikter. Det viktigaste att tänka på om du ska köpa ett skivstångsset är hur mycket vikter du behöver. Det finns såklart både 25 mm och 50 mm set. De flesta skivstångsset ligger på en totalvikt runt 50-150 kg. Behöver du ännu mera vikter kan du köpa till extra senare.

Att köpa ett färdigt set kan vara perfekt för en nybörjare eller någon som vill lägga grunden för ett billigt litet hemmagym. Kombinerar du också ditt set med en träningsbänk och en skivstångsställning eller power rack har du redan gjort dig en bra start på ett hemgym.

Några vanliga viktkombinationer är skivstångsset 100 kg och 50 kg eller 150 kg, men som sagt så finns det många andra variationer att välja bland. Oftast är vikterna beklädda med gummi, precis som vanligt. Sen finns det även färdiga bumperset för dig som kör mycket olympiska lyft och liknande. Tänk dock på att det är dyrare med bumper vikter. Rent generellt brukar skivstångsset i järn vara billigast, eftersom sådana viktplattor är billigare att tillverka.

Som vi nämnde ovan brukar det vara mer ekonomiskt att köpa en skivstång och vikter i ett komplett set jämfört med att köpa samma produkter separat. Du kan få ett helt ok skivstångsset för runt 3-5000 kronor. Då brukar maxvikten vara upp mot 80-100 kg. Tränar du relativt seriöst och vill ha marginaler för utveckling i framtiden kan vi dock rekommendera att lägga lite mer pengar. Dels för att få produkter av högre kvalité men även för att få en högre maxvikt. För ett pris på runt 6-10000:- får du riktigt bra grejer, men är du kräsen kostar det ännu mer.

Topplista

I tabellen här nedanför har vi listat några av de mest intressanta set som finns på marknaden idag. Listan uppdateras kontinuerligt när det kommer ut nya produkter. Eftersom priserna kan variera lite skriver vi ej ut dem, vill du se vad alla olika set kostar klicka på länkarna till butikerna.

Abilica Set
Billigt skivstångsset
Har du en tight budget och inte tränar så tungt är detta viktpaket ett mycket bra alternativ. Perfekt för en nybörjare. OBS: Finns även i andra viktkombinationer.

Längd: 220 cm
Totalvikt: 80 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningspartner!
Eleiko XF Set
Högsta klass.
Bäst!
Vill du ha ett skivstångsset av högsta kvalité är detta valet för dig. Stången är en Eleiko XF Bar och viktplattorna är Eleiko bumpers vilka tål stora påfrestningar! Nackdelen är det höga priset vilket tyvärr skrämmer bort en del.

Längd: 220 cm
Totalvikt: 128 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Läs mer och köp på Träningsmaskiner.com!
Olympiskt skivstångsset 128 kg järn
Ett mycket prisvärt skivstångsset!
Ett bra och prisvärt set i gjutjärn. Om man inte kräver mer "avancerade" viktskivor är detta ett toppenbra alternativ!

Längd: 220 cm
Totalvikt: 128 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Klicka här för att läsa mer och köpa på Sportgymbutiken!
Master Fitness olympiskt set "De Luxe" gummi, 135 kg
Olympiskt set 135 kg
Detta är ett kvalitativt och väl tilltaget olympiskt skivstångsset från Master Fitness. Kostar lite mer än de billigare varianterna men kommer hålla bättre i längden!

Längd: 220 cm
Totalvikt: 135 kg
Ytterdiameter: 50 mm
Läs mer och köp på Gymgrossisten, Sportgymbutiken eller Sporttema!

Spana in utbudet själv!

Vill du hellre kolla in alla skivstångsset själv har vi länkarna till dig nedanför:

Klicka här för alla set hos FitnessTemplet

Klicka här för alla set hos Gymgrossisten

Klicka här för alla set hos Träningspartner

Klicka här för alla set hos Sportgymbutiken

Vi önskar er lycka till med köpet och träningen!