Tricepsstång

En intressant stång som är relativt okänd och sällan omtalad är den så kallade tricepsstången.

Vad är en tricepsstång?

Det är en lite mindre stång, precis som en EZ Stång, men med två helt lodräta grepp. På engelska kallas de för tricep bar. De finns att köpa både som 50 mm och 25 mm.

Vilka övningar kan man göra?

Precis som namnet antyder är en tricepsstång känd för de tricepsövningar man kan göra. Den kanske vanligaste övningen är tricepsextension bakom huvudet, liggandes på en bänk eller rakt på golvet (även kallad french press/skullcrusher). De flesta utför denna övning med en curlstång, men det går alltså utmärkt att göra den med en tricepsstång också. Vissa tycker även att de då får bättre kontakt och stabilitet. Sen är det ju som så att omväxling förnöjer och variation är aldrig dåligt! Sedan kan man även köra denna french press sittandes eller ståendes, precis som med en curlstång.

En annan populär övning att göra är faktiskt en bicepsövning! Nämligen att göra vanliga curls som då, på grund av greppet, blir likvärdiga hammercurls. Således skulle man även kunna kalla stången för hammercurlstång eller varför inte bicepsstång, om man känner för att hitta på nya namn.

Sedan kan man även göra vanliga pressar med den, liggandes eller ståendes. Eller varför inte rodd, där greppet nu blir vertikalt istället. Helt enkelt kan du med en tricepsstång göra de flesta övningar du kan göra med en vanlig stång eller curlstång. Vissa övningar som marklyft och knäböj blir dock svårt…

Även om detta inte är den allra mest essentiella skivstången så är variation som sagt alltid bra och det är helt klart ett välkommet tillskott i ett bra hemmagym!

Topplista bästa tricepsstång

Nedanför har vi valt ut de tre bästa tricepsstängerna enligt oss som finns att köpa i svenska träningsbutiker:

Triceps bar Master 50mm
Master tricep bar
Detta är vårt nya val som bästa köp av tricepsstång 2024! Det är en prisvärd och bra stång från Master Fitness.
Läs mer och köp på FitnessTemplet eller Sportgymbutiken!
Abilica Tricepsstång 50mm
Abilica Tricepsstång 50 mm
Detta är en olympisk (50 mm) stång till bra pris från Abilica.
Läs mer och köp på Träningspartner.se eller Sporttema!
Abilica Tricepsstång 25mm
Abilica Tricepsstång 25mm
En mindre stång med 25 mm diameter och till den använder du så kallade skolvikter. Ett bra alternativ för dig som vill komma undan så billigt som möjligt!
Läs mer och köp på Träningspartner.se eller Sporttema!

Vi önskar er lycka till med köpet och er tricepsträning!